Buren is een klein dorpje (700 inwoners) gelegen op het eiland Ameland. In dit dorpje tref je volop gezellige restaurants, winkeltjes en cafés.

In Buren treft u aan de Hoofdweg 1 het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Het museum is gevestigd in een prachtige boerderij. U ziet hoe een boerenfamilie 100 jaar geleden op Ameland leefde en er is tevens een indrukwekkende collectie strandvondsten te bekijken. De boeren op Ameland hielden zich vroeger voornamelijk bezig met jagen, vissen en jutten.
Dit museum is de moeite van het bezoeken zeker waard en is gelukkig ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel!

Het Strand

Het strand van Ameland is echt heel mooi en niet ver van het vakantiehuis de Visdief (ca.800m.) en maar liefst 27 kilometer lang. En wat is het strand toch breed! Het strand staat ook bekend als zeer schoon. In 2007 werd het strand van Ameland uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland en natuurlijk ontvangt Ameland ieder jaar weer ‘De Blauwe Vlag’. Het keurmerk voor een veilig en schoon strand.

Nes

Nes is een mooi nabijgelegen dorp (op ca.1km van het dorp Buren) op het Waddeneiland Ameland. Vroeger was Nes de hoofdplaats van het eiland. Het dorp ligt vlakbij de aanlegsteiger van de veerboot en de jachthaven.De meeste activiteit vindt plaats rond het Kerkplein. Je treft er hotels, cafés, restaurants en winkeltjes. In Nes zijn de meeste restaurants en winkels van het hele eiland. De uitgaansstraat van Nes is de Van Heeckerenstraat. In de zomer is het hier gezellig druk maar buiten het hoogseizoen zul je er een heel andere sfeer ervaren.

Nassau Eendenkooi

Ook vlakbij de Visdief treft u de laatste werkende eendenkooi op Ameland. De Nassau-eendenkooi is in 1705 aangelegd. Met een eendenkooi werden vooral in de herfst en winter eenden gevangen voor consumptie. In het hoogseizoen is deze eendenkooi te bezoeken.

Fietsen

Bent u een fietsliefhebber? Op Ameland liggen fietspaden met een totale lengte van meer dan 100 kilometer. U bent dus niet snel uitgefietst. De natuur op Ameland is mooi en divers. Op de fiets kun je deze natuur optimaal bekijken en ervaren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietstochtje door het natuurgebied ’t Oerd? Je krijgt er zeker geen spijt van! Op het eiland zijn er genoeg mogelijkheden om een fiets te huren maar je kunt natuurlijk ook jouw eigen fiets meenemen.

Via de volgende link vindt u verschillende fietsroutes  >>